Így nézett ki a kisiklást követően a vasúti pálya Kétpónál – látványos videó

Megosztás

A MÁV közzétette azt az ideiglenes menetrendet, ami addig él, amíg helyre nem állítják legalább az egyik sínpályát Kétpónál, ahol vasárnap kisiklott egy tehervonat több vagonja. A helyreállítás több napot vesz igénybe.

A békéscsabai vonalon Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál hétfőn is dolgoznak a műszaki mentésen, a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán. Ezért továbbra sem közlekedhetnek a vonatok azon a szakaszon. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje.Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Hétfőn egész nap a következő változásokra kell számítani:

  • A belföldi és nemzetközi vonatok megosztva, a Keleti pályaudvar és Szolnok, illetve Mezőtúr és Békéscsaba/Arad/Bukarest/Brassó/Temesvár között közlekednek.
    ➡ A Békéscsaba felé tartó utasok Szolnokról a Debrecen felé közlekedő InterCity és InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.
    ➡ A főváros felé tartó utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklóstól Szolnokig, illetve Szolnoktól a Keleti pályaudvarig alkalmas vonattal utazhatnak tovább.
  • A Tiszatenyő állomásra utazók Szolnoktól, illetve Szolnokra a szentesi vonatokkal utazhatnak.
  • A Keleti pályaudvar és Lőkösháza között az InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.
  • A Nyírség, a Tokaj és a Latorca InterCity-k mindkét irányban megállnak Törökszentmiklóson, Szolnok és Debrecen között helyjegy váltása nélkül igénybe vehetők.

Nemzetközi vonatokat érintő kivételek:

  • a Keleti pályaudvarról 9:10-kor Brassóba induló Fogaras InterCity (75) csak Mezőtúrtól közlekedik,
    ➡ utasai Szolnokig a Keleti pályaudvarról 9:15-kor induló Z60-as vonattal (3342) utazhatnak, Szolnoktól a Debrecenbe tartó Cívis InterRégió-val (6082) utazhatnak tovább Törökszentmiklósig, onnan pótlóbusszal Mezőtúrig (az átszállás biztosított lesz)
  • a Keleti pályaudvarról 11:10-kor Aradra induló Maros InterCity (375) csak Mezőtúrtól közlekedik,
    ➡ utasai Szolnokig a Keleti pályaudvarról 11:15-kor induló Z60-as vonattal (3324) utazhatnak, Szolnoktól a Debrecenbe tartó Cívis InterRégió-val (6004) utazhatnak tovább Törökszentmiklósig, onnan pótlóbusszal Mezőtúrig (az átszállás biztosított lesz)

A baleset miatt a Tapolcáról Békéscsabára 16:29-kor elindult Csabai Tekergő sebesvonat (1973) csak Szolnokig közlekedik. Szolnoktól Törökszentmiklósig utazhatnak a debreceni Cívis InterRégió vonattal (6008). Törökszentmiklós-Mezőtúr között pótlóbusz, onnan tovább vonat közlekedik.   

Frissítés: Az Aradról Budapestre tartó Maros InterCity (374) Szolnok és a Keleti pályaudvar között nem közlekedik.


Ugyancsak kimarad a menetrendből a Keleti pályaudvar és Szolnok között a Bukarestbe 19:10-kor induló Ister InterCity (IC 473). Utasai a Keleti pályaudvarról Békéscsabára 20:10-kor induló Békés IC vonattal (7408) utazhatnak, mely csak Szolnokig közlekedik. Onnan Törökszentmiklósig a debreceni IR vonattal utazhatnak. Törökszentmikós és Mezőtúr között pótlóbusszal, onnan tovább vonattal utazhatnak. Az Ister IC háló- és fekvőkocsijait este a Dacia-Corvin gyorsvonat (347) továbbítja.


Előzmény: A békéscsabai vonalon tehervonatból kocsik siklottak ki Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál július 9-én vasárnap 12:17-kor. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatokA Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen, 60-80 perccel is megnő a vonatok menetideje. A műszaki mentés és a pálya helyreállítása hosszabb időt vesz igénybe. 

A következő változásokra kell számítani:

  • Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.
  • Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.
  • A Tiszatenyő állomásra utazók a szentesi vonatokkal utazhatnak.
  • Budapest és Lőkösháza között az InterCity vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők.

A MÁV egy látványos videót is közzétett arról, hogyan nézett ki a tehervonat és a vasúti pálya a balesetet követően.

9 kocsival siklott a tehervonat Kétpónál

9 kocsival siklott a tehervonat Kétpónál Vasárnap kora délután a békéscsabai vonalon egy tehervonat siklott ki 9 kocsival Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál, személyi sérülés nem történt. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, mindkét pályát lezárták. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen megnő a vonatok menetideje.

Forrás: MÁV.hu

Kapcsolódó cikkek